Honlapkészítés Debrecen

Honlapkészítés Debrecen

Weboldalkészítés debrecenben, ahogy mi látjuk

Lokálpatriótaként valamiért mindig azt érzem, hogy Debrecenben kilehet tűnni egy-egy kitűnően jó alkotással, legyen az épület, zene, vagy mi esetünkben weboldal. Kb. 13 éve foglalkozok debreceni weboldalakkal, ezalatt értem: a domain kereséstől kezdve, a backend keretrendszer kiválasztásán át a keresőoptimalizálás publikálás utáni munkálataiig (off-site seo) bezárólag minden aspektust ismerek.

Ezt a szemléletet és rengeteg tapasztalatot próbáltam és próbálom beleültetni folyamatosan a Slash Web Design mindennapi működésébe és abba, hogyan állunk az egyes projektekhez. Az alábbiakban ezt kifejtve leírom mire is számíthatsz ha velünk dolgozol.

Az első lépés: célok meghatározása, probléma felderítés

Alapból két fajta projektet szoktunk szétválasztani mikor találkozunk egy új, helyi céggel vagy magánemberrel aki egy honlapot, webáruházat vagy webes szoltáltatást szeretne készíttetni. Az első, amikor Te, vagyis az ügyfél tudja mit szeretne, tudja mi a pontos célja, miért akar weboldalt és milyen (és főleg mekkora) bevételt szeretne ebből látni.

Merthogy tisztázzuk, a weboldalkészítés a nap végén, lesarkítva, egy üzleti tranzakció lesz, ami jó esetben (és mi mindig erre törekszünk) mindkét félnek jövedelmező lesz.

Számunkra ez az eset a legkedvezőbb. Hogy miért? Tiszta képet kapunk arról, hogy milyen weboldalt szeretnél, kevesebb esély van arra, hogy rossz irányba megy el a projekt, ezzel sok költséget megspórólva mindkét fél számára.

A másik eset, amikor nincs konkrét terv, csak a téma és a célok körvonala ismert. Ezesetben egy sor kérdést kell feltennünk / egyeztetnünk mielőtt belevágnánk a konkrétabb műveletekbe, mivel ezzel is közelebb juthatunk ahoz, mi is a pontos cél.

Mindkét forgatókönyv esetén a legfontosabb részünkről, hogy megtudjuk mi az az üzleti probléma amit megkell oldani. Igyekszünk minden megkeresés alkalmával felállítani egy pontos “diagnózist”, innentől kezdve pedig már egyszerű kiválasztani a megfelelő eszközöket.

Ha a célok tiszták, látjuk milyen problémát kell orvosolni, tovább ugorhatunk a következő lépésre.

Arculattervezés

Az arculattervezés – csakúgy mint maga a weboldalkészítés – nagyon szerteágazó témakör. Arculattervezéshez tartozik vagy tartozhat egy új weboldalhoz ügyfél email aláírást készíteni, de ide sorolhatjuk pl. egy céges autóra való grafika tervezést is.

Épp a fentiek miatt mi minden projekt kezdetekor próbáljuk ügyfeleinket arra ösztökélni, hogy próbáljanak kicsit nagyobban gondolkodni az aktuális helyzetnél és ennek megfelelően fogadják meg azokat a tanácsokat amiket teszünk nekik ez ügyben.

Egyszerűnek tűnhet, de kardinális kérdés pl. a fő szín kiválasztása, ugyanis ez végigfogja kísérni projektünket, legyen szó a weboldalról vagy más design elemről. Mindegyiknek megvan a szerepe a színskálán, ezeket sok évnyi tapasztalat segítségével mindig az adott témakörhöz választjuk ki.

Fontos technikai részlet például, hogy nagy hangsúlyt fektetünk az akadálymentesített tartalom kialakítására, ami már az arculattervezéskor is szempont.

Web design, a honlap megtervezése

Valószínűleg könnyű kitalálni, de mi nagyon fontosnak tekintjük ezt a lépést. Debrecenben főleg, de az ország már részein is olyan weboldalak készülnek régi vagy új cégeknek, amik egyszerűen nem ütik meg azt a mércét ami szerintünk ma 2021-ben a minimum. Mi ezen szeretnénk változtatni, mondthatni ez a fő küldetésünk: minél több helyi, debreceni céget, mozgalmat, magánembert hozzásegíteni olyan honlaphoz amivel a hazai mezőnyből, de akár később a nemzetközi konkurenciák közül is kitűnjön.

Gyakran látjuk, hogy honlapkészítéskor még mindig nem figyel sok hazai webfejlesztő cég alapvető UX szabályok betartására, melyek alapjában véve tudják befolyásolni a weboldalra érkező felhasználók élményét, ezzel együtt egész üzleti stratégiákat tudnak tönkretenni. Mi ezekre a technikai részletekre is felkészülve vágunk bele minden honlaptervezésbe.

Miért gondoljuk azt, hogy mi vagyunk a legjobbak a web design tekintetében Debrecenben? Csapatunk olyan egyedi technikai megoldásokra képes, amik gyakorlatilag nem szabnak határt ügyfeleink kéréseinek és egyúttal ezeket meg is tudjuk valósítani olyan grafikai megoldásokkal, desiggnal ami használható is lesz és ami még fontosabb, a felhasználók is imádni fogják.

Webfejlesztés

Előző szekcióban már említettem, de még egyszer érdemes megjegyeznem, hogy bármilyen technikai megoldás kivitelezésében partnerek vagyunk. Legyen szó egy egyszerű honlapról, egy komplex portálról, vagy egy nagy webáruházról, mindig törekedünk a legjobb megoldás megtalálására webfejlesztés szempontból és költséghatékonyság szempontból egyaránt.

Nem használunk sablont. Honlapkészítés során sosem használunk sablont, se meglévőt, se megvásárolhatót. Ennek több oka is van:

Az általunk készített kódbázis mindig egyedi, az adott feladathoz igazított, így az alegoptimálisabb.

SEO, keresőoptimalizálás

A honlapkészítés végéhez közeledve, a weboldal szövegezését keresőoptimalizálás szempontból is átvizsgáljuk, módosítunk ahol kell. Mindent beállítunk annak érdekében, hogy “szeresse” az oldalad a Google.

Következő lépésben teszteket futtatunk le, melyeknek az a célja, hogy lássuk van-e bármi olyan elem az oldalon ami lassítja a betöltődést, ezzel is csökkentve a weboldal gyorsaságát. Az utóbbi évek egyik legnagyobb tanulsága, hogy minél gyorsabb egy oldal, a felhasználók annál jobban szeretik (és ezt az összes kereső szolgáltatás így gondolja).

Analitika, konverziókövetés

A weboldal lefejlesztése után a már előre lefektetett célok szerint beállítjuk az analitikai  mérőkódokat, melyek majd a későbbiekben egészen pontosan megmutatják honnan és milyen arányban jönnek látogatók és ezek milyen esetben termelnek bevételt Neked, azaz újdonsült ügyfelünknek.

A legújabb konverziómérési eszközökkel hatékonyan tudjuk bemérni, hogy a honlapnak melyik részét kell átalakítani esetlegesen a későbbiekben ha erre szükség van.

Webáruház esetén akár konkrét számokat is tudunk társítani egy-egy konverzióhoz (pl. vásárlás), így szinte tűpontos képet kapunk arról, mennyi pénzt hoz a weboldalad.

Ajánlatkérés